maanantai 2. elokuuta 2010

Helsinki, vko 28

Olin itse koko viikon Jukan kanssa Helsingissä; ensin 12.-13.7.2010 kahden päivän matkalla ja sitten 14.-16.7. kolmen päivän reissulla. Aurinko porotti joka päivä kirkkaalta taivaalta ja hellelukemat menivät kirkkaasti rikki. Linja-autossammehan oli tietenkin ilmastointi, joten matkan taittaminen kohti maamme pääkaupunkia meni kuitenkin miellyttävästi.


Helsingin matkat ovat aika mukavan omatoimisia; mahdollista on lähteä Linnanmäelle sekä Suomenlinnaan tai Korkeasaareen, tai sitten vain seikkailla omatoimisesti Helsingissä missä itse kukin tahtoo. Kolmen päivän reissulla oli myös mahdollisuus osallistua lähes kolmetuntiselle kiertoajelulle, jonka aikana pysähdyimme tutustumaan muutamiin Helsingin nähtävyyksiin.


Kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Kirkon erinomainen akustiikka pääsi oikeuksiinsa, kun paikanpäällä musisoinut pianisti soitti kaunista taustamusiikkia.

Temppeliaukion kirkon vierailun jälkeen musisointi sai vain jatkoa, kun Sibelius-monumentin luona pari puhallinsoittajaa vastaanotti turisteja kajauttelemalla ilmoille kansallissäveltämme tunnetuimpia kappaleita. Hieno idea! Etenkin useat ulkomaalaiset turistit olivat haltioissaan.

Sibelius-monumentilta ajelimme Mäntyniemen ja Tamminiemen kautta aivan ydinkeskustaa kohden Mannerheimintien ihmisvilinää ihmettelemään. Bussin ikkunasta saa hyvin kokonaiskuvan kaupungista, mutta eri nähtävyyksien tarkempaan tutustumiseen saa varata reilusti aikaa. Nyt keskityimmekin vain pintaraapaisuun sekä tunnetuimmissa mutta ilmaisissa kohteissa vierailuun. Muun muassa Senaatintori ja Tuomiokirkko kuuluvat ehdottomasti Helsingin symboleihin.


Myös ortodoksinen Uspenskin katedraali on käymisenarvoinen kohde, sillä tunnelma siellä on aivan erilainen kuin luterilaisessa kirkossa.



Kauppatorilla riitti vilinää – niin kuin aina näin kesän matkailusesongin aikaan.

Kaiken kaikkiaan mukava viikko helteisessä Helsingissä!

- Hanne-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti