sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Taiteilijoiden jalanjäljillä Tuusulan rantatiellä 8.-9.7.2010


Torstai 8.7.

Aamu oli kostean lämmin; oikein hengetön ilma vallitsi, kun lähdimme Nilsiästä kohti Järvenpäätä. Pienen alkusähellyksen jälkeen päivä jatkui ihan hyvin. Pidimme tauon Siiskosen kotileipomon kahvilassa Juvan ja Mikkelin puolessavälissä. Tuoreet leivonnaiset maistuivat ja jatkoimme virkeinä matkaa. Puolenpäivän aikoihin pidimme lounastauon Juustoportissa Mäntsälän seutuvilla. Lounaan jälkeen ajelimme Sibeliuksen musiikkia kuunnellen Järvenpäähän, jossa alkoi tiivis Taiteilijoiden jalanjäljillä -matka.


Ensin kävimme kirjailija Juhani Ahon Aholassa, jossa tajusimme, että meillä tulee olemaan hikinen iltapäivä – eihän vanhoissa taiteilijataloissa ole ilmastointia! No, jatkoimme Aholasta Jean Sibeliuksen Ainolaan, jossa opas kertoi Jeanin elämästä. Saimme myös katsella paikkoja ja puutarhaa itsenäisesti.



Seuraavana vuorossa oli Pekka Halosen Halosenniemi. Lämpöä riitti myös siellä, mutta sitkeästi paikan opas kertoi Pekan elämästä. Tämän jälkeen kävimme vielä itsenäisesti Halosenniemen huone huoneelta läpi.



Seuraavaksi ohjelmassamme oli vierailu Syvärannan Lottamuseossa, joka oli ilmastoitu, koska uusi rakennus oli vuodelta 1996. Se rakennettiin palaneen tilalle. Opas kertoi hyvin kattavasti Lottien työstä ja tärkeydestä. Samaan aikaan mustia pilviä kertyi taivaalle ja ukkonen tuntui jyskävän jossakin kauempana.




Kahvittelun jälkeen oli päivän viimeisen vierailun aika. Aleksis Kiven kuolinmökki on hyvin pieni, mutta näkemisen arvoinen kohde.

Matkamme jatkui Helsinkiin ja keskustaa lähestyessä alkoi valtava kaatosade. Sen seuraukset koimme majoittuessa Sokos Hotel Presidenttiin ja näimme vielä TV-uutisista, kuinka Helsinki tulvi.


Perjantai 9.7.

Lähdimme hotellilta runsaan aamiaisen jälkeen kohti Riihimäkeä, jossa kävimme tutustumassa Lasimuseoon. Museossa oli esillä vanhempaa sekä modernia lasitaidetta.





Riihimäeltä matka jatkui Hämeenlinnaan, jossa kävimme tämän reissun aiheeseen sopivassa kohteessa eli Sibeliuksen syntymäkodissa, joka sijaitsee aivan Hämeenlinnan keskustassa. Siellä saimme tietoa Sibeliuksen lapsuusajoista.



Vierailun jälkeen olikin jo lounastauon aika. Lounaan jälkeen ajoimme vielä Aulangon luonnonsuojelualueella ja sieltä jatkoimme lopulta kotimatkalle Lammin ja kauniin Pulkkilanharjun kautta. Tiet olivat mutkikkaita, mutta maisemat kauniita. Hartolassa pidetyn tauon jälkeen jatkoimme kotipaikkakunnille. Kokonaisuudessaan antoisa ja mielenkiintoisia käyntikohteita sisältänyt matka, johon luonnonvoimat (helteen muuttuminen kaatosateeksi) antoivat oman säväyksen!


- Sari

2 kommenttia:

  1. Elokuun tervehdys!

    Retki Tuusulanjärvelle oli antoisa ja mielenkiintoinen. Mitä mainioin autottomalle ihmiselle.Myös Lottamuseo, Riihimäen lasimuseo ja Sibeliuksen synnyinkoti olivat kiintoisia kohteita.Mukava retkiryhmä ja hyvä hotelli takasivat tyytyväisyyden.Hämeen maisemat Aulangolta alkaen kauniita katsella.

    Erityiskiitos Sarille ystävällisyydestä ja huolehtivaisuudesta!

    Terv.Hannele Karppinen Kuopio

    VastaaPoista
  2. Hei Hannele!

    Kiitos positiivisesta kommentistasi. Kesän reissut on heitetty niin nyt vasta ehdin vastailla. Mukava reissu oli tämäkin!

    Aurinkoista alkusyksyä, nähdään taas matkoilla!

    T. Sari

    VastaaPoista