torstai 11. elokuuta 2011

Sokkomatka 4.7.2011

Heinäkuun alun maanantaiaamuna oli Nilsiän, Siilinjärven ja Kuopion linja-autoasemilla aistittavissa normaalia poikkeuksellisempi tunnelma: sokkomatkalla lähteneillä kun ei ollut hajuakaan, minne Ahosen bussi tällä kertaa heidät vie. Matkustajille oli siis vain ilmoitettu etukäteen matkan lähtöaika ja -paikka, hinta sekä mitä se sisältää. Varsinainen kohde ja päivän ohjelma selvisivät vasta matkan varrella, joten jännitystä riitti yli 50 matkustajan keskuudessa koko matkan ajan.
Kaikki matkustajat poimittuamme kyytiin bussin keula suuntasi pohjoiseen. Joku jo ehti päivitellä, että ”nytkö sitä lähdetään takaisin Nilsiään!”. Nilsiään ei kuitenkaan menty, vaan ajoimme Muuruveden Kivennavalle. Ihastuttavassa ravintolassa paikan omistaja Martti Kähkönen vastaanotti meidät lämpimästi ja tarjosi paikan esittelyn ohella herkulliset pullakahvit. Osalle Kivennapa oli tuttu paikka entuudestaan, mutta moni jaksoi ihastella kauniilla järvenrannalla sijaitsevaa hotelli-ravintolaa.



Kivennavalta jatkoimme matkaa seuraavaan kohteeseen, joka ei ihan heti selvinnytkään matkustajille. Tie vei meidät Muuruveden keskustaan, jossa poikkesimme Topin maatilamyymälään. Paikka on erikoistunut luomu- ja lähituotteiden myyntiin, joten runsaasta erikoistuotevalikoimasta löytyi katsottavaa varsin paljon – ja taisipa lähes jokaisen mukaan tarttua jotain ostostakin.










Topin maatilamyymälästä jatkoimme taas matkaa ja suuntavaihtoehtoja oli kaksi: Nilsiä tai Juankoski. Vilkku näytti oikealle; seuraavaksi löysimme itsemme Juankosken keskustasta ravintola-hotelli Ruukinkievarista, jossa nautimme maittavan lounaan. Kauniilla paikalla kanavan varressa sijaitseva Ruukinkievari tarjosi myös mahan täytteen lisäksi silmänruokaakin.
Juankosken nähtyämme sokkomatka jatkui ja tällä kertaa Nilsiään. Siellä ajoimme keskustan läpi aina Tahkovuorelle, jossa kipusimme bussilla mäen huipulle.





Upeita järvimaisemia ihasteltuamme taitoimme bussilla alas takaisin ja suuntasimme Tahkovuoren matkailukeskuksen ytimeen. Vanhalla Golfklubilla meitä odottivat iltapäiväkahvit ja ne nautittuamme jatkoimme taas matkaa. Tie vei meidät takaisin Nilsiän keskustaan, jossa bussi jatkoi Simolan kaupunginosaan. Muualta tulevilla matkustajilla ei ollut aavistustakaan, että tällä asuinalueella sijaitsee maailmanluokkainen näyttämö, Illuusioteatteri Taikavuori.











Taikuri Jorma Airaksisen huikeiden taikatemppujen jälkeen sokkomatka oli tullut päätökseen ja palasimme kotipaikkakunnille. Monet kiittelivät sokkomatkaa erittäin onnistuneeksi ja täytyy itsekin myöntää, että matka oli yksi hauskimmista. Tällaisia erikoisempia sokkomatkoja lienee tulossa lisää vastaisuudessa, tietysti ennaltamäärittelemättömiin kohteisiin!

Hanne-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti